Hoe zorg je voor een aantrekkelijke profielpagina?

Het kan lastig zijn om een goede profielpagina te maken. Het is echter wel een belangrijk onderdeel van meedoen met Houses Of Love, want jouw profielpagina levert een eerste indruk op.  Als die goed is, is de kans groter dat mensen contact met je opnemen. In dit artikel geven we wat tips.

Schrijf je profieltekst met iemand in gedachten

Een fout die veel mensen maken, is dat ze een verhaal voor iedereen proberen te schrijven. Dat is onmogelijk, want ieder mens is verschillend. Denk daarom bij het schrijven aan een persoon die je al kent, met wie het goed klikt en waarvan je er nog wel meerdere zou willen ontmoeten. Dat kan iemand uit je buurt zijn, kerk of je werk. Zodra je iemand in gedachten hebt, doe dan tijdens het schrijven net alsof je de tekst voor die persoon schrijft.

Schrijf niet dat je meedoet om de liefde van Jezus te laten zien

Er zullen weinig mensen aangesproken worden door op je profielpagina te lezen dat je graag de liefde van Jezus uitdeelt. Zet dat dus niet in je profieltekst. Het kan sommige mensen de indruk geven dat, als ze bij je  langskomen, ze een evangelisatieproject van je zijn.

De liefde van Jezus laat je niet zien door dit in je profieltekst te schrijven. Die laat je zien door mee te doen met Houses Of Love, je huis šŸ’” te zetten en activiteiten in je huisagenda te zetten. Je laat dit zien door bezoekers vriendelijk te ontvangen, ze een gevoel te geven dat ze welkom zijn, bemoedigend aanwezig te zijn en goed te luisteren naar wat ze vertellen.

Geef je tekst klik-kracht

Iemand die je pagina bezoekt, is op zoek naar een klik. Zorg er daarom met je profieltekst voor dat iemand je beter leert kennen. Wat zijn goede klik-ingrediĆ«nten? Schrijf bijvoorbeeld op wie je bent, wat voor werk je doet, wat je interesses zijn, hoe je naar het leven kijkt en welke huisdieren je hebt.

Vertel over je passie

Ben je van plan iets in je huisagenda te zetten? Wellicht is dat iets dat je leuk vindt om te organiseren en dat levert een mooie kans op om hierover iets op je pagina te zetten. Als je bijvoorbeeld gaat koken voor je bezoekers, kun je in je profieltekst iets schrijven over je passie voor koken en je favoriete gerechten. Ga je een boekenkring organiseren, omschrijf dan waarom je boeken lezen zo leuk vindt en wat je favoriete boeken zijn.

Plaats een goede foto

Een verkeerde foto kan je goede profieltekst helemaal onderuit halen. Kies bij voorkeur een foto waarop jij en/of je gezin te zien is. Als je dat te persoonlijk vindt, kies dan voor een foto waarin jouw passie naar voren komt. Dat kan een foto van lekkere gerechtjes zijn als je met je bezoek wilt gaan eten, een stapel spellen met een zak chips ernaast als je gezellige spelletjesavonden gaat organiseren of een tafel met een lekkere appeltaart als je een vrouwenochtend in de agenda wilt gaan zetten.

Zorg er ook voor dat je foto van goede kwaliteit is en goed tot zijn recht komt op je profielpagina. Dat kun je het beste beoordelen door het uit te proberen. Voeg een foto aan je profiel toe en bekijk het resultaat op je Houses Of Love-pagina.